KVK Kapsamında Benim Verim Benim Dünyam!

Gelişen teknoloji ve sanayinin gereklerine uygun olarak Kişisel Verilerin Kullanımının Korunması zorunlu hale gelmiştir. Kişisel verilerin korunması ile buna ilişkin vatandaşlık bilincinin oluşmasında etkin ve uluslararası alanda söz sahibi bir otorite olmak amacıyla Kişisel Verileri Koruma Kurumu kurulmuştur. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyulmaması halinde ilgili veri sorumluları yüksek miktarda idari para cezası ve hapis cezasıyla karşılaşılabilir.

YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET SUÇU

TCK Madde 299’un 1. fıkrasında “Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı ” yer almaktadır. Bu maddenin düzenlenmesiyle Cumhurbaşkanın şeref ve saygınlığı korunmaya çalışılmıştır. Bu suçun oluşumu için “Onun sosyal değeri konusunda kendisinin veya toplumun düşünce veya duyguları sarsıcı fiil veya sıfatlar belirlenmelidir. Ne tür hareketlerin şeref ve itibari ihlal edici olduğu, toplumda hakim olan ortalama düşünüş ve anlayışa göre belirlenir.

6284 KAPSAMINDA KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER

Şiddet; kişinin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen her türlü fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik olumsuz tutum ve davranışlardır.

WHATSAPP SORUNSALI

Dünya şartlarının değişmesiyle insanoğlunun iletişim biçimi dumanlaşmadan görüntülü sohbete kadar gelişmiştir. Bugün Türkiye’de yaşayan her yaşta vatandaşımız Facebook, İnstagram, Twitter, Whatsapp gibi sosyal mecraları kullanmaktadır. Bu mecraların ne kadar güvenli olduğu konusunda hepimizin aklında bir soru işareti bulunmaktadır. Hele ki Whatsapp’ın kullanım
Read More

YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA YARDIM NAFAKASI

Yardım nafakası; yardım edilmediği takdirde yoksulluğa düşecek durumda olan ve iyiniyetli kişinin yaşaması ve geçimi için zorunlu olan nafakadır. Bu yardım, özellikle Türk Medeni Kanununda akrabalık ilişkisi çerçevesinde sınırlandırılmıştır. Yardım nafakası, kişiye sıkı sıkıya bağlı bir hak olduğundan miras olarak mirasçılara geçmez, üçüncü kişiye devredilemez, takas edilemez, önceden feragat edilemez ve ilama dayanan nafaka alacağı haciz edilemez.